Ce este tensiunea arterială mare?

0
1283
Ce este tensiunea arterială mare

Schimbările simple ale stilului de viață pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute, deși unele persoane pot fi nevoite să ia și medicamente. Medicul tău de familie te poate sfătui despre schimbările pe care le poți face stilului tău de viață și să discuți dacă ei cred că ai putea beneficia de medicamente. Când se recomandă tratamentul. Toți cei cu tensiune arterială ridicată sunt sfătuiți să facă schimbări de stil de viață sănătoase. Dacă medicamentul este, de asemenea, recomandat depinde de citirea tensiunii arteriale și de riscul dumneavoastră de a dezvolta probleme, cum ar fi atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale.

Medicul dumneavoastră vă va efectua unele teste de sânge și urină și vă va adresa întrebări cu privire la starea dumneavoastră de sănătate pentru a determina riscul altor probleme.: dacă tensiunea arterială este în mod constant peste 140/90mmHg (sau 135/85mhg la domiciliu), dar riscul de alte probleme este scăzut-veți fi sfătuit să facă unele modificări la stilul de viață, în cazul în care tensiunea arterială este în mod constant peste 140/90mmHg (sau 135/85mhg la domiciliu) și riscul de alte probleme este mare – vi se va oferi medicamente pentru a reduce tensiunea arterială, în plus față de modificările stilului de viață, dacă tensiunea arterială este în mod constant peste 160 / 100 mmHg – vi se va oferi medicament pentru a reduce tensiunea arterială, în plus față de modificările stilului de viață.

Cum se reduce tensiunea arterială crescută

Cum se reduce tensiunea arterială crescutăSchimbări ale stilului de viață. Există unele modificări pe care le-ar putea face la stilul de viață pentru a reduce tensiunea arterială mare. Unele dintre acestea vă vor scădea tensiunea arterială în câteva săptămâni, în timp ce altele pot dura mai mult. tăiați aportul de sare la mai puțin de 6g (0.2 oz) pe zi, care este de aproximativ o linguriță-aflați cum puteți reduce cantitatea de sare din dieta ta, mâncați o dietă săracă în grăsimi, echilibrată – incluzând o mulțime de fructe și legume proaspete; primiți sfaturi privind consumul mai sănătos, fii activ-citește câteva sfaturi despre obținerea mai multor exerciții fizice, reduce pe alcool-obține sfaturi cu privire la reducerea, inclusiv descărcarea unui jurnal de băuturi și păstrarea evidența băuturilor, slăbiți-aflați care este greutatea dumneavoastră ideală folosind calculatorul. IMC sănătos în greutate și citiți sfaturi despre pierderea în greutate dacă sunteți supraponderal, bea mai putina cofeina-gasita in cafea, ceai si cola, nu mai fuma.

Puteți face acești pași astăzi, indiferent dacă luați sau nu medicamente pentru tensiune arterială. De fapt, prin efectuarea acestor modificări mai devreme pe tine poate fi capabil de a evita nevoie de medicamente. Medicamente pentru tensiune arterială crescută. Mai multe tipuri de medicamente pot fi utilizate pentru a ajuta la controlul tensiunii arteriale crescute. Multe persoane trebuie să ia o combinație de medicamente diferite. dacă aveți sub 55 de ani – de obicei vi se va oferi un inhibitor ECA sau un blocant al receptorilor angiotensinei-2 (ARB).) dacă aveți 55 de ani sau mai mult, sau aveți orice vârstă și de origine africană sau caraibiană – vi se va oferi, de obicei, un blocant al canalelor de calciu.

S-ar putea să fie necesar să luați medicamente pentru tensiune arterială pentru tot restul vieții. Dar medicul dumneavoastră vă poate reduce sau întrerupe tratamentul dacă tensiunea arterială rămâne sub control timp de câțiva ani. E foarte important să-ți iei medicamentul așa cum ți-a fost recomandat. Dacă ratezi dozele, nu va merge la fel de bine. Medicamentul nu te va face neapărat să te simți diferit, dar asta nu înseamnă că nu funcționează.

Medicamentele utilizate pentru a trata tensiunea arterială

Medicamentele utilizate pentru a trata tensiunea arterialăMedicamentele utilizate pentru a trata tensiunea arterială mare pot avea reacții adverse, dar majoritatea oamenilor nu primesc. Dacă aveți reacții adverse, nu încetați să luați medicamentul. Discutați cu medicul dumneavoastră, care vă poate sfătui să schimbați medicamentul. Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) reduc tensiunea arterială prin relaxarea vaselor sanguine. Exemple comune sunt enalapril, lisinopril, perindopril și ramipril.

Exemple comune sunt candesartanul, irbesartanul, losartanul, Valsartanul și olmesartanul. Reacțiile adverse posibile includ amețeli, dureri de cap și simptome asemănătoare gripei. Blocante ale canalelor de calciu. Blocantele canalelor de calciu reduc tensiunea arterială prin lărgirea vaselor sanguine. Exemple frecvente sunt amlodipina, felodipina și nifedipina. Alte medicamente, cum ar fi diltiazem și verapamil, sunt, de asemenea, disponibile. Reacțiile adverse posibile includ dureri de cap, glezne umflate și constipație. Consumul de suc de grapefruit în timpul tratamentului cu blocante ale canalelor de calciu vă poate crește riscul de apariție a reacțiilor adverse.

Diuretice. Uneori, cunoscut sub numele de pastile de apă, diuretice de lucru prin spălare excesul de apă și sare din organism prin pipi. Sunt folosite adesea dacă blocanții canalelor de calciu provoacă reacții adverse supărătoare. Exemple comune sunt indapamida și bendroflumetiazida. Reacțiile adverse posibile includ amețeli atunci când se ridică în picioare, sete crescută, necesitatea de a merge la toaletă frecvent, și o erupție cutanată. De asemenea, este posibil să aveți potasiu scăzut și sodiu scăzut după utilizarea pe termen lung.

Beta-blocante. Beta-blocantele pot reduce tensiunea arterială făcând inima să bată mai încet și cu mai puțină forță. Ei au folosit pentru a fi un tratament popular pentru hipertensiune arterială, dar acum tind să fie utilizate numai atunci când alte tratamente nu au lucrat. Aceasta se datorează faptului că beta-blocantele sunt considerate mai puțin eficace decât alte medicamente ale tensiunii arteriale. Exemple comune sunt atenolol și bisoprolol. Reacțiile adverse posibile includ amețeli, dureri de cap, oboseală, mâinile și picioarele reci.

Hipertensiune arterială la persoanele în vârstă

Hipertensiune arterială la persoanele în vârstăHipertensiune arterială la persoanele în vârstă. Tensiunea arterială țintă pentru peste 80 este sub 150/90 mmHg atunci când este măsurată în clinică sau chirurgie, și sub 145/85 mmHg pentru lecturi acasă. În timp ce există beneficii clare de a lua medicamente pentru a reduce tensiunea arterială dacă sunteți sub 80 de ani, este mai puțin clar că este util dacă sunteți peste 80. Acum se crede că dacă ajungi la 80 de ani în timp ce iei medicamente pentru tensiune, e bine să continui tratamentul cu condiția să te ajute și să nu cauzeze efecte secundare.

Dacă sunteți diagnosticat cu hipertensiune arterială și sunteți în vârstă de peste 80 de ani, medicul dumneavoastră va lua în considerare, de asemenea, alți factori de risc pentru sănătate atunci când decide dacă să vă dea un tratament pentru tensiunea arterială mare. Ce este tensiunea arterială mare? O valoare normală a tensiunii arteriale este mai mică de 120/80 mm Hg. Când aveți hipertensiune arterială, cunoscută și sub numele de hipertensiune, citirea este în mod constant într-o gamă mai mare. Tratamentul tensiunii arteriale crescute implică de obicei o combinație de medicamente și modificări ale stilului de viață pentru a vă ajuta să gestionați starea și pentru a preveni sau întârzia problemele de sănătate legate. Scopul este de a obține tensiunea arterială sub gama de mare.

Dacă normal este mai puțin de 120/80 mm Hg, ceea ce este mare? Când tensiunea arterială sistolică — numărul de sus — este cuprinsă între 120 și 129, iar tensiunea arterială diastolică — numărul de jos-este mai mică de 80, aceasta este considerată tensiune arterială crescută. Creșterea tensiunii arteriale nu crește neapărat riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. Dar fără atenție, acesta va progresa de multe ori la hipertensiune arterială — care cu siguranță nu ridica riscul. Hipertensiune arterială (sau hipertensiune arterială) este prezentă după ce presiunea sistolică este de 130 sau mai mare, sau tensiunea diastolică este de 80 sau mai mare.

Unii oameni cred că schimbările de stil de viață sunt suficiente pentru a-și controla tensiunea. Dar mulți iau, de asemenea, medicamente pentru a trata starea lor. Există multe tipuri diferite de medicamente ale tensiunii arteriale cu diferite moduri de acțiune. Dacă un medicament nu-ți scade tensiunea suficient, altul ar putea să-și facă treaba. Pentru unii oameni, o combinație de două sau mai multe medicamente pot fi necesare pentru a menține tensiunea arterială sub control. Hipertensiune arterială medicamente pot fi împărțite în categoriile enumerate mai jos, pe baza modului în care funcționează. Drogurile din fiecare secțiune sunt doar o mostră a ceea ce este disponibil.

Pentru a profita din plin de tratament, este vital pentru a obține controale medicale regulate și teste ale tensiunii arteriale. Controale regulate permit medicului dumneavoastră să monitorizeze cât de bine merge tratamentul și să facă orice modificări necesare planului dumneavoastră de tratament. Dacă tensiunea arterială începe să crească din nou, medicul dumneavoastră vă poate răspunde prompt. Vizitele doctorului îți oferă, de asemenea, posibilitatea de a pune întrebări și de a aduce orice îngrijorare.