Dureri articulare: îngrijire și tratament!

0
1360
Dureri articulare îngrijire și tratament!

Cum este tratată durerea articulară? Deși nu poate exista un leac pentru durere, acesta poate fi gestionat pentru a aduce ameliorarea pacientului. Uneori durerea poate trece prin luarea de peste-the-counter medicatie, sau prin efectuarea de exerciții de zi cu zi simple. Alte ori, durerea poate fi de semnalizare probleme care pot fi corectate numai cu medicamente baza de prescriptie medicala sau interventii chirurgicale.

Tratamente simple la domiciliu, cum ar fi aplicarea unui tampon de încălzire sau gheață pe zona afectată, pot fi recomandate pentru perioade scurte, de mai multe ori pe zi. Înmuierea într-o cadă de baie cald poate oferi, de asemenea, de relief. Exercițiul poate ajuta la recăpătarea forței și a funcției. Cel mai bine este să mergi, să înoți sau să faci alte exerciții aerobice de impact scăzut. Cei care participă la antrenamente intense sau activități sportive pot avea nevoie să-l scară Înapoi sau să înceapă o rutină de antrenament cu impact redus. Exerciții de întindere blând va ajuta, de asemenea.

Dacă aceste medicamente sau tratamente

Dacă aceste medicamente sau tratamenteDiscutați cu medicul înainte de a începe sau de a continua orice program de exerciții. Pierderea în greutate poate fi, de asemenea, sugerat, dacă este necesar, pentru a diminua tulpina pe articulații. Acetaminofen, (Tylenol®) sau medicamente antiinflamatoare (ibuprofen), pot ajuta la usurarea durerii. Ambele medicamente sunt disponibile peste tejghea, dar doze mai puternice ar putea avea nevoie de o prescripție medicală. Dacă aveți în antecedente ulcere gastrice, boli de rinichi sau boli de ficat, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă aceasta este o opțiune bună pentru dumneavoastră.

Tratamentele topice, cum ar fi unguente sau geluri care pot fi frecate în piele peste zona comună afectată, poate ajuta, de asemenea, ușura durerea. Unele dintre acestea pot fi găsite peste tejghea, sau medicul poate scrie o rețetă.
Suplimentele alimentare, cum ar fi glucozamina, pot ajuta la ameliorarea durerii. Adresați-vă medicului înainte de a lua orice suplimente de tip over-the-counter. Dacă aceste medicamente sau tratamente nu ușura durerea, medicul poate prescrie. Ajutoare de susținere, cum ar fi un brace, baston, sau dispozitiv ortotic în pantof, poate ajuta la susținerea articulației pentru a permite ușurința de mișcare. Medicul, fizicianul sau terapeutul ocupațional sau asistentul social vor putea ajuta cu opțiunea(opțiunile) corectă (e) disponibilă (disponibile).

Terapia fizică sau ocupațională, împreună cu un program echilibrat de fitness, poate ajuta treptat la ușurarea durerii și la îmbunătățirea flexibilității. Antidepresivele pot fi prescrise pentru a ajuta la îmbunătățirea somnului la un pacient care suferă de dureri articulare. Steroizii, adesea administrați prin injecție în articulație, oferă o eliberare pe termen scurt de durere și umflături. Medicamente analgezice care ajuta la usurarea durerii.

Ce se poate face pentru a calma durerea articulară?

Ce se poate face pentru a calma durerea articularăVă rugăm să rețineți că medicamentele, chiar și cele disponibile peste tejghea, afectează oamenii în mod diferit. Ceea ce ajută o persoană nu poate lucra pentru alta. Asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile medicului atunci când luați orice medicament și spuneți-i acestuia sau acesteia dacă aveți reacții adverse. Ce se poate face pentru a calma durerea articulară? Chirurgia poate fi o opțiune în cazul în care durerea articulară este de lungă durată și nu diminuează cu medicamente sau terapie fizică și exercitarea. Vă rugăm să discutați acest lucru cu medicul pentru a vă asigura că o operație are sens.

Există multe opțiuni chirurgicale diferite disponibile, inclusiv. Artroscopie: o procedură în care un chirurg face două sau trei incizii mici în carne peste articulație și intră în articulație folosind un artroscop, sau un instrument subțire, flexibil, fiberoptic, pentru a repara cartilajul sau pentru a elimina cipurile osoase în sau în apropierea articulației. Înlocuirea în comun: în cazul în care alte tratamente nu ajuta, interventii chirurgicale pot fi necesare pentru a înlocui în comun odată ce cartilajul care Perne și protejează capetele oaselor dispare treptat. Acest lucru se poate face pentru articulațiile șoldului, genunchiului și umărului.

Un chirurg scoate părți din osul pacientului și implantează o articulație artificială făcută din metal sau plastic. Această procedură a avut rezultate excelente și majoritatea pacienților se simt de lungă durată ameliorarea durerii după acest tip de intervenție chirurgicală. Artrita este o inflamație a articulațiilor. Există peste 100 de tipuri de artrită. În timp ce simptomele lor pot fi similare, cauzele lor care stau la baza variază. Osteoartrita este cel mai frecvent tip de artrita.

E mult mai frecventă decât artrita reumatoidă. Osteoartrita este cauzată de uzura și ruptura de pe articulații. În poliartrita reumatoidă, sistemul dumneavoastră imunitar—care în mod normal ajută la protejarea organismului împotriva infecțiilor și bolii—începe să vă atace țesuturile articulare. Oricine poate avea artrită reumatoidă. Boala de cele mai multe ori începe la vârsta de mijloc sau mai târziu. Dar poate apărea la orice vârstă. Chiar și copiii au uneori o formă similară de artrită. Unele tipuri de artrita afecteaza o articulatie la un moment dat, dar artrita reumatoida poate afecta tot corpul.

Este important pentru a obține diagnosticul corect

Este important pentru a obține diagnosticul corectEste important pentru a obține diagnosticul corect, deoarece fiecare formă de artrită trebuie să fie tratate în mod diferit. Pentru a diagnostica poliartrita reumatoidă, medicii folosesc antecedente medicale, examene fizice, raze X, și teste de laborator. Nu există nici un test pentru boala. Nu e ușor de diagnosticat. Articulațiile pot părea roșii și se simt calde. Durerea și rigiditatea pot fi mai grave după ce te trezești sau au fost de odihnă pentru o lungă perioadă de timp. De-a lungul timpului, sistemul imunitar deteriora tesutul dur, flexibil (cartilaj), care liniile articulațiilor. Această deteriorare poate fi severă și deforma articulațiile.

Oamenii de știință nu știu exact ce cauzează artrita reumatoidă. Este probabil o combinație de genetică și declanșatoare de mediu, cum ar fi fumul de tutun sau virusuri. Hormonii pot juca, de asemenea, un rol. Mai multe femei sunt diagnosticate cu poliartrită reumatoidă decât bărbații. Boala se ameliorează uneori în timpul sarcinii sau crește după sarcină. Ceea ce oamenii de știință știu este că prejudiciul este cauzat de sistemul imunitar mers prost. Sistemul de apărare al corpului atacă din greșeală membrana care leagă articulațiile, cum ar fi încheieturile, degetele și degetele de la picioare. Articulații în gât, genunchi, solduri, glezne, și în altă parte, de asemenea, pot fi afectate.

Ar trebui să te ajute să lupți împotriva infecțiilor. Dar în artrita reumatoidă-din motive pe care nu le înțelegem încă—sistemul imunitar devine confuz și apoi începe să atace articulațiile în schimb.” Nu există leac pentru artrita reumatoidă. Dar există tratamente eficiente. Tratamentul poate calma durerea, reduce rigiditatea articulațiilor și umflarea, și pentru a preveni deteriorarea în continuare a articulațiilor.

Progresele în cercetare au îmbunătățit rezultatele pacienților în ultimii 10 până la 20 de ani. Medicii nu mai așteaptă să înceapă tratarea unei persoane cu artrită reumatoidă. Acum, ei știu să înceapă tratamentul imediat – înainte de deteriorarea articulațiilor se înrăutățește. Detectarea timpurie este foarte importantă pentru a crește șansele ca tratamentul să aibă succes. Medicii pot avea nevoie pentru a încerca și de a ajusta diferite medicamente sau combinații de medicamente pentru a găsi cel mai potrivit pentru fiecare persoană.

Tratamentele sunt, de obicei, necesare pe termen lung pentru a menține controlul bolii. Pentru unii oameni, simptomele continuă ani de zile, chiar o viață. Uneori, după luni de boală ușoară, simptomele pot erupe din nou. Noile progrese de cercetare continuă să ajute la îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele cu poliartrită reumatoidă. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cum să vă tratați durerea și rigiditatea articulațiilor, astfel încât să puteți duce o viață completă, activă și independentă.