Care sunt problemele comune ale prostatei?

0
1120
Care sunt problemele comune ale prostatei

Ce este prostata? Prostata este o glandă de mărimea unei nuci. Face parte din sistemul reproductiv masculin și se înfășoară în jurul tubului care scoate urina din vezică. Crește pe măsură ce îmbătrânești. Dacă prostata devine prea mare, poate cauza probleme de sănătate. Dacă ai probleme cu prostata nu înseamnă că ai cancer. Uneori, un medic poate găsi o problemă în timpul unui control de rutină sau de a face un examen rectal. Dacă credeți că aveți o problemă la prostată, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Care sunt problemele comune ale prostatei? Care sunt simptomele și semnele? E ceva obișnuit la bărbații mai în vârstă. O prostată mărită poate face foarte dificil să urinezi sau să cauzezi driblare după ce urinezi. S-ar putea să simți nevoia să urinezi mult, adesea noaptea. Du-te la medicul de familie pentru un examen. Tratamentele pentru BPH includ. Așteptare vigilent, de asemenea, numit supraveghere activă. Dacă simptomele nu sunt prea grave, medicul dumneavoastră vă poate spune să așteptați înainte de începerea tratamentului pentru a vedea dacă problema se agravează. Medicul dumneavoastră vă va spune cât de des trebuie să reveniți pentru controale. Puteți începe tratamentul mai târziu dacă simptomele se agravează.

Există medicamente care pot ajuta la micșorarea prostatei

Există medicamente care pot ajuta la micșorarea prostateiMedicamente. Există medicamente care pot ajuta la micșorarea prostatei sau pot ajuta la relaxarea mușchilor din apropierea prostatei pentru a vă ușura simptomele. Discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilele reacții adverse. Operație. Dacă nimic altceva nu a funcționat, medicul dumneavoastră poate sugera o intervenție chirurgicală pentru a ajuta la fluxul de urină. Există multe tipuri de chirurgie BPH. Discutați cu medicul dumneavoastră despre riscuri. Controalele regulate sunt importante după operație. Alte tratamente. Uneori undele radio, microundele sau laserele sunt folosite pentru tratarea problemelor urinare cauzate de BPH. Aceste metode folosesc diferite tipuri de căldură pentru a reduce țesutul de prostată suplimentar.

Prostatita bacteriana acuta, de obicei, începe brusc de la o infectie bacteriana. Poate provoca febră, frisoane sau durere. S-ar putea să doară când urinezi sau s-ar putea să vezi sânge în urină. Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. El sau ea poate prescrie medicamente pentru a te face să te simți mai bine. Prostatita bacteriana cronica este o infectie care vine din nou si din nou. Aceasta este o problemă rară, care poate fi greu de tratat. Uneori, utilizarea antibioticelor pentru o lungă perioadă de timp poate funcționa. Discutați cu medicul dumneavoastră despre alte lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine.

Prostatita cronică, numită și sindromul durerii pelvine cronice (CPPS), este o problemă frecventă a prostatei. Poate provoca durere în partea inferioară a spatelui, în zona inghinală, sau în vârful penisului. Bărbații cu această problemă au adesea o ejaculare dureroasă. Ele pot simți nevoia de a urina frecvent, dar trece doar o cantitate mică de urină. Tratarea acestei afecțiuni poate necesita o combinație de medicamente, intervenții chirurgicale și modificări ale stilului de viață. BPH (hiperplazie benignă de prostată, prostată mărită) definiție și fapte. Hiperplazia benignă de prostată este frecventă la bărbați. Prostata mărită (hiperplazie benignă de prostată, BPH) este o extindere frecventă, noncanceroasă a prostatei.

Prostata e un organ mic de mărimea unei nuci

Prostata e un organ mic de mărimea unei nuci.Jumătate dintre bărbații peste 50 de ani dezvoltă simptome de hiperplazie benignă de prostată, dar numai 10% au nevoie de intervenție medicală sau chirurgicală. Prostata e un organ mic de mărimea unei nuci. Acesta se află sub vezica urinară (în cazul în care urina este stocată) și înconjoară uretra (tubul care transportă urina din vezica urinară). Prostata face un fluid care ajută la hrănirea spermei ca parte a materialului seminal (lichid ejaculator). Semnele și simptomele unei prostate mărite includ: sânge în urină, retenție urinară, urinare frecventă, și un flux lent sau dribling urină nevoia de a urina urgent, și probleme de pornire un flux urinar.

O prostată mărită nu este cancer de prostată malign, ceea ce înseamnă că este non-canceroase sau benigne.
Prostata unui om începe de obicei să se mărească după 40 de ani și evoluează încet. Provoacă simptome doar până la vârsta de 50 de ani. Cercetătorii nu știu exact ce cauzează hiperplazia benignă de prostată. O teorie sugerează că pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, ei încep să producă mai puțini hormoni numiți testosteron (un hormon masculin) și cantități mici de estrogen (un hormon feminin). Pe măsură ce nivelul de testosteron al hormonului masculin scade, acesta lasă o cantitate mai mare de estrogen în sânge. Astfel, BPH la bărbați apare din cauza proporției mai mari de estrogen în interiorul prostatei crește activitatea substanțelor care promovează creșterea celulelor prostatei.

Cealaltă teorie despre cauzele BPH este că, la vârsta bărbaților, hormonul masculin dihidrotestosteron (DHT) (care joacă un rol în dezvoltarea și creșterea prostatei), poate încuraja celulele prostatei să continue să crească. Prostata serveste o functie de fertilitate ca secreta lichidul seminal care ajuta la hranirea si transportul spermei care vine de la testicule. Lichidul este apoi stocat în veziculele seminale. Glanda însăși înconjoară uretra, care este tubul care transportă urina din vezica urinară prin vârful penisului (a se vedea fișierul multimedia 1). Pe măsură ce prostata crește, poate apăsa pe uretra.

Această îngustare a uretra poate determina unii oameni cu mărirea prostatei să aibă probleme cu urinare.  Mărirea prostatei poate fi cea mai frecventă problemă de sănătate la bărbații cu vârsta peste 60 de ani. De obicei, tratamentul pentru BPH este rezervat pentru barbati care au simptome semnificative de prostata si marite. Medicamente și chirurgie trata BPH și simptomele sale.

Prostata, care este în mod normal de aproximativ dimensiunea

Prostata, care este în mod normal de aproximativ dimensiuneaProstata, care este în mod normal de aproximativ dimensiunea și forma unei nuci, se înfășoară în jurul uretra între osul pubian și rect, sub vezica urinară. În faza incipientă a măririi prostatei, mușchiul vezicii urinare devine mai gros și forțează urina prin uretra îngustată prin contractarea mai puternică. Ca urmare, mușchiul vezicii urinare poate deveni mai sensibil, provocând o nevoie de a urina mai des și mai brusc. Prostata crește mai mare datorită creșterii numărului de celule (hiperplazie). Cu toate acestea, motivul precis al acestei creșteri nu este cunoscut. Pot fi implicați mai mulți factori, inclusiv androgeni (hormoni masculini), estrogeni și factori de creștere și alte căi de semnalizare celulară (comunicare celulară-celulară).

Pe măsură ce prostata crește mai mare și uretra este stors mai strâns, vezica urinară ar putea să nu fie în măsură să compenseze pe deplin pentru problema și complet gol. În unele cazuri, blocaj de extindere de prostata poate duce la stagnare și back-up de urină, care la rândul său poate provoca repetate ale tractului urinar, pietre la vezica urinara, vezica urinara diverticulae (outpouchings sau buzunare în interiorul vezicii urinare), și, treptat, duce la vezica sau rinichi. Aceasta poate provoca, de asemenea, o incapacitate bruscă de a urina (retenție urinară acută) – o urgență medicală dureroasă care necesită drenaj urgent.

Simptomele urinare legate de mărirea prostatei afectează inițial calitatea vieții, și în cazul în care nu există complicații, așa cum s-a menționat mai sus (infecții urinare, pietre vezicii urinare, sângerare), decizia de a trata este opțională și este lăsată pacientului. Aceasta înseamnă că, dacă nu vă simțiți suficient de deranjat să luați un medicament sau să suferiți o procedură pentru acesta, va trebui să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că simptomele sunt stabile, iar vezica urinară se golește bine.

Acest lucru poate fi evaluat prin chestionare privind simptomatologia prostatei și prin măsurarea puterii fluxului urinar (test de flux) și a urinei reziduale din vezica urinară. Dacă apar complicații, cu toate acestea, sau în cazul în care vezica urinară începe exploatație cantități tot mai mari de urină reziduală după urinare, tratamentul trebuie început. Dacă aveți dureri ale vezicii urinare sau arsuri la urinare, sânge în urină asociat cu febră/frisoane sau greață/vărsături, sau dacă starea de mărire a prostatei se agravează și simptome cum ar fi sânge în urină sau dureri lombare, adresați-vă imediat unui medic. Dacă nu puteți ajunge la medicul dumneavoastră atunci când aceste simptome sunt prezente, solicitați evaluarea la Departamentul de urgență al unui spital.