Cum puteți obține alinare durerile articulare?

0
1004

Durerea articulară este o afecțiune comună în care una sau mai multe articulații din corp se caracterizează prin durere, disconfort sau gât. Articulațiile afectate apar de obicei la genunchi, umăr, gât, cot și șold. Intensitatea și durata durerii depind de cauza de bază. Durerea este de obicei temporară și se încadrează pe cont propriu.

Cu toate acestea, dacă durerea este cauzată de cancer în starea medicală de bază, cum ar fi stresul, entorse, artrită, osteoartrită, sinuzită, artrită reumatoidă, articulații. Etc. poate necesita ulterior tratament pe termen lung sau managementul durerii.

Durerea articulară are mai multe cauze, dar dezvăluie că țesuturile articulației sunt inflamate sau infectate. Când suferința este prea mare sau devine cronică, este recomandabil să consultați un medic.

Acest țesut este o membrană care delimitează articulația, conectează capetele oaselor acoperite cu cartilaj. Se numește membrană sinovială sau” sinovială”; secretă un lubrifiant care protejează oasele și facilitează mișcarea: lichidul sinovial. Ca urmare a inflamației, lichidul produs în cantitate se acumulează în articulație.

Cauze pentru dureri articulare

În plus, inflamația provoacă proliferarea celulelor membranare și eliberarea de enzime și radicali liberi care vor ataca cartilajul, osul și, uneori, tendoanele din apropiere. Ca urmare, apare edemul țesuturilor moi. Zona inflamatorie se umflă. Artrita este inflamația, acută sau cronică, a articulațiilor.

Artrita cuprinde mai mult de o sută de afecțiuni diferite, variind de la forme ușoare (tendinită, bursită…) la forme debilitante, cum ar fi artrita reumatoidă. Este o infecție bacteriană care declanșează artrita acută, ducând la inflamații și febră semnificative.

Cauzele sunt multiple. Durerea articulară poate apărea ca urmare a unui accident sau a unui traumatism, poate fi o consecință a unor boli cum ar fi guta sau gripa, obezitatea. Există și alte origini: practica intensivă a unui sport, istoricul familial, o activitate profesională cu gesturi repetitive, îmbătrânirea cu uzura naturală a articulațiilor.

Afectează durerile articulare

Cine este îngrijorat ? Toată lumea poate fi îngrijorată, dar durerea articulară afectează în principal vârstnicii, cei supraponderali, femeile aflate în postmenopauză și sportivii obișnuiți și la nivel înalt. Acestea din urmă au hiper-utilizare a ligamentelor și articulațiilor, suprasolicitare care duce la microtraume repetate.

Simptomele durerii articulare. Simptomele depind de originea durerii articulare. Poate fi durere articulară singură sau însoțită de dureri musculare în timpul mișcării sau, mai severă, limitarea mobilității. Simptomele sunt mai intense dimineața, la răsăritul soarelui și pot provoca chiar rigiditate matinală de durată. Pot fi prezente febră și / sau oboseală excesivă. În cele din urmă, roșeața pielii sau umflarea pot apărea în zona afectată.

Prevenirea durerii articulare. Sfatul variază în funcție de cauza durerii articulare, dar, în orice caz, este necesară o consultație medicală. Dacă durerea persistă, medicul poate decide să imobilizeze zona afectată sau chiar să programeze o intervenție chirurgicală.

În cazul artritei acute, este necesar un tratament medical de urgență, cu administrarea de medicamente analgezice pentru ameliorarea durerii. Între timp, punerea unei pungi de gheață pe zona inflamată ajută la ameliorarea durerii.

Aproape 70% dintre persoanele cu vârsta peste 65 de ani suferă de dureri cronice persistente. Prevalența durerii crește odată cu vârsta : de la vârsta de 85 de ani, 90% dintre persoanele în vârstă suferă de durere.

Ce fel de durere

Spre deosebire de durerea acută, care este o senzație temporară legată de un eveniment, cum ar fi o vătămare sau o operație, durerea cronică durează trei până la șase luni sau chiar mai mult https://www.constructexpo-antreprenor.ro/flekosteel-mijloace-de-combatere-a-problemelor-de-dureri-musculare-si-articulare/, provocând alte probleme fizice și psihologice.

Durerea cronică la vârstnici se poate datora unor factori diferiți :

  • durerea declanșată de un incident fizic, cum ar fi o durere de spate extinsă sau o infecție severă,
  • datorită patologiei în curs de desfășurare, cum ar fi osteoartrita, cancerul, zona zoster, tulburări circulatorii sau probleme musculare, cum ar fi fibromialgia și durerea miofascială,
  • durere neuropatică, datorată leziunilor nervoase,
  • durerea psihogenică, care nu se datorează în primul rând vătămărilor fizice sau bolilor, ci mai degrabă cauzelor psihologice.

Persoanele în vârstă nu împărtășesc întotdeauna suferința lor cu medicul curant, deoarece se tem de droguri și de efectele secundare ale acestora. Adesea, considerând durerea ca o fatalitate sau o consecință normală a îmbătrânirii, ei preferă să-și ia durerea în răbdare și să se abțină de la medicamente care le pot reduce autonomia.

Cu toate acestea, dacă este tratată incorect, durerea cronică poate deveni invalidantă pentru vârstnici. Experiența constantă a durerii poate duce la simptome depresive, anxietate, probleme sociale, pierderea apetitului și tulburări de somn.