Ce Este Diabetul Și Cum Îl Tratăm!

0
1258
Ce Este Diabetul Și Cum Îl Tratăm

Diabetul zaharat este o incapacitate de a menține niveluri sănătoase de glucoză în sânge, dând naștere la numeroase simptome care pot afecta întregul organism și pot duce la complicații care pot pune viața în pericol. Acest lucru se întâmplă de obicei deoarece organismul nu mai poate absorbi zahăr în țesuturile sale, fie deoarece hormonul de insulină necesar pentru a declanșa captarea este lipsă sau ineficient. Diabet zaharat de tip 1. Diabetul de tip 1 este o pierdere de insulină cauzată de distrugerea celulelor pancreatice din mâinile sistemului imunitar al organismului. De-a lungul vieții condiție este de obicei diagnosticat relativ devreme în viață, și este tratată prin monitorizarea nivelului de zahăr, ajustarea dieta, și menținerea nivelului de insulină prin injecții regulate.

În timp ce cauza sa nu este întotdeauna clar, starea se execută în familii, indicând un rol genetic și posibil factori de mediu timpurii. Acest lucru face mai puțin probabil vom vedea o modalitate de a preveni condiția în viitor. Dar tratamentele avansează cu un progres constant în tehnologie, cu un obiectiv pe termen lung de a se potrivi cu mecanismele de echilibrare insulină ale celulelor de insulină pierdute fie cu electronice, transplanturi, sau un hibrid de soluții.

Este adesea precedat de o afecțiune numită prediabetes

Este adesea precedat de o afecțiune numită prediabetes,Diabet zaharat de tip 2. Aproximativ 85 până la 90% din diabeticii cronici au a doua categorie a bolii. Este cauzată de faptul că pancreasul își pierde treptat capacitatea de a produce cantități suficiente de insulină, sau țesuturile organismului dezvoltând rezistență la efectul hormonului. Spre deosebire de diabetul de tip 1, ea progresează pe parcursul unei vieți datorită geneticii, dieta, sau efectele altor condiții, cum ar fi obezitatea sau sindromul ovarelor polichistice, ceea ce înseamnă că de multe ori nu este diagnosticat până după vârsta de mijloc.

Este adesea precedat de o afecțiune numită prediabetes, în cazul în care nivelurile de zahăr din sânge sunt crescute, dar simptomele sunt încă să apară. Similar diabetului zaharat de tip 1, cei cu diabet zaharat de tip 2 gestionează această afecțiune prin monitorizarea dietei și a glicemiei și prin administrarea unor doze precise de insulină, după caz. Diabet gestațional. După cum sugerează numele, diabetul gestațional este o afecțiune care afectează femeile în timpul sarcinii. Până la 15% din sarcini vor fi afectate între 24 și 28 de săptămâni de gestație. Aceasta se produce atunci când hormonii blocanți ai insulinei din placenta creează o cerere mai mare de insulină în organism.

Aceasta este o parte normală a sarcinii, dar această tulpină crescută asupra sistemului de producție a insulinei poate exacerba orice problemă preexistentă, cum ar fi nivelurile scăzute subiacente ale rezistenței la insulină. Spre deosebire de alte forme de diabet, această afecțiune acută este relativ temporară, majoritatea mamelor recuperând răspunsuri normale la insulină după naștere. Deși poate crește riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 mai târziu. În 1922, doctorii au privit cu entuziasm cum primele injecții cu insulină au transformat un diabetic bolnav de moarte, de 14 ani, într-un adolescent sănătos. Puțin știau că aproape un secol mai târziu, insulina ar fi în continuare singurul medic medicii medici au de oferit cele mai multe de 1,5 milioane.

Persoanele din SUA cu diabet zaharat de tip 1 (cunoscut și sub numele de diabet juvenil, chiar dacă se poate dezvolta la vârsta adultă). Majoritatea persoanelor cu tipul 1 trebuie să își monitorizeze constant glicemia și să își administreze o doză de insulină de două până la patru ori pe zi pentru a rămâne în viață. Dar acum Bart Roep, Doctorat, scaun fondator al Departamentului de Diabet Imunologie de la Duarte, California, pe baza de institutul de cercetare City of Hope, este de pionierat un vaccin care ar putea totdeauna să pună capăt dependenței de injectii cu insulina.

Ajută la reeducarea sistemului imunitar

ajută la reeducarea sistemului imunitar,La persoanele cu diabet zaharat de tip 1, sistemul imunitar atacă și distruge celulele beta din pancreas care produc, depozitează și eliberează insulină, hormonul care reglează glicemia. Prea puțină insulină și glicemia cresc la niveluri periculoase— chiar mortale. Glicemia ridicată poate schimba la rândul său proteinele din vasele de sânge, spune Roep, creând probleme cu vascularizarea, o complicație majoră în diabetul de tip 1 și 2. (Diabetul poate duce, de asemenea, la orbire, insuficiență renală și leziuni ale nervilor.)

Noul vaccin, numit D-Sense, ajută la reeducarea sistemului imunitar, învățându – l să nu atace fabricile producătoare de insulină. Cu condiția ca o persoană să mai aibă unele celule beta funcționale, aceasta ar putea fi administrată în orice moment al bolii printr-o pereche de injecții. Este o dezvoltare inovatoare în mai multe moduri. După cum subliniază Roep ,” aceasta este prima dată când abordăm cauza, nu consecințele, acestei boli.”

Vaccinul este făcut din celulele imune ale unei persoane amestecate cu vitamina D3 și o proteină găsită în celulele pancreatice—toți compușii cu care este folosit corpul nostru. În plus, vizează doar celulele care incită la probleme, astfel încât sistemul imunitar poate continua lupta împotriva bolilor. Studiile clinice cu pacienții ar putea începe încă de anul viitor. Cercetările lui Roep pot ajuta, de asemenea, peste 28 de milioane de americani cu diabet de tip 2 (Tipul nonautoimmune). “Chiar și la acești oameni celulele beta nu funcționează bine, și este posibil ca unele terapii de tip 1 să treacă dincolo”, spune Carla Greenbaum, MD, președinta TrialNet pentru diabet de tip 1, o rețea internațională de teste clinice.

Și cea mai bună veste dintre toate? După ce o subvenție de 50 de milioane de dolari a aterizat la City of Hope în ianuarie, Experții de acolo s-au angajat să găsească un leac pentru diabetul de tip 1 până în 2023. E ambițios, Roep recunoaște, “dar aceste progrese ar putea schimba viața oamenilor care au spus că au avut o boală incurabilă.” Un specialist în medicină nutrițională poate controla progresul bolii și poate preveni dezvoltarea bolii care complică, prin înțelegerea factorilor genetici și nutriționali care induc și mențin diabetul.

Factorilor genetici și nutriționali care induc și mențin diabetul

factorilor genetici și nutriționali care induc și mențin diabetul.Un specialist în medicină nutrițională poate controla progresul bolii și poate preveni dezvoltarea bolii care complică, prin înțelegerea factorilor genetici și nutriționali care induc și mențin diabetul. Principalele metode de tratament sunt intervențiile stilului de viață menite să reducă excesul de grăsime corporală și să îmbunătățească compoziția corpului, prin exerciții fizice regulate și intervenții dietetice.

Exercițiul fizic trebuie să combine rezistența la greutate ușoară aerobică și anaerobă, de aproximativ 3-4 ori pe săptămână timp de 40-50 minute. S-a demonstrat în mod repetat că exercițiile fizice regulate îmbunătățesc rezistența la insulina din celulele musculare, îmbunătățesc dispersarea glucozei Periferice și ajută la scăderea în greutate, în special la depozitele de grăsimi din abdomenul central. Menținerea unei diete care îmbunătățește calitatea nutrițională a grăsimilor din dietă, reduce răspunsul la insulină și reduce inflamația. Aportul zilnic de calorii trebuie redus la 500 kilocalorii sau 2092 kilojouli. Modificarea raportului carbohidrați: proteine:raportul grăsimilor din alimente consumate la aproximativ 60: 20: 20Carbohidrații consumați trebuie să includă numai carbohidrați cu conținut scăzut de GI și fructe întregi nerafinate

Reducerea aportului de grăsimi saturate și creșterea aportului alimentar de ulei de măsline, ulei de semințe de in și ape de pește. Elimină din dietă acizii grași trans, numiți și uleiuri vegetale parțial hidrogenate pe etichetele produselor alimentare. Consumul prea mult de acizi grași trans duce la rezistență la insulină, deoarece interferează cu fluiditatea membranei celulare. Acizii grași Trans reduc activitatea delta-6-desaturase, ceea ce reduce apoi producția de DHGLA și PGE-1 și duce la fluiditate a membranei celulare.

Se menține un aport de proteine de înaltă calitate, dar, dacă se utilizează proteine animale, se asigură că grăsimea vizibilă este îndepărtată înainte de consum. S-a raportat creșterea proteinelor vegetale, cum ar fi nucile și soia, în beneficiul controlului lipidelor sanguine și reducerea distrugerilor endoteliale arteriale. Creșterea aportului de fibre, atât solubile, cât și insolubile, și încorporează mai multă ceapă, usturoi, leguminoase ca parte a unui program de gestionare a lipidelor. Limita alcoolului (în unele cazuri fără alcool). Alcoolul etilic poate crește concentrațiile de acid gras liber și, prin inhibarea utilizării periferice a glucozei, poate determina creșterea producției de insulină. Limitați sau eliminați stimulanții, cum ar fi cafeaua și cacao, deoarece aceste alimente stimulează sistemul nervos simpatic și de a spori activitatea de catecolamină bazală, crescând astfel nivelul de glucoză din sânge și producția de insulină.

Aportul limitat de sodiu în hipertensiunea arterială sensibilă la sare, deoarece această tulburare este asociată cu reducerea sensibilității la insulină. Sensibilitatea la sare afectează 20-30% dintre pacienții cu hipertensiune arterială esențială și aproximativ 15% din populația generală. Efectele oxidative ale țigărilor fumătoare sporesc afectarea endotelială vasculară, reduc conformitatea arterială, distrug perfuzia țesutului periferic și afectează metabolismul hepatic al lipoproteinei HDL. Toate aceste efecte contribuie la rezultate mai rele la persoanele cu diabet zaharat sau cu risc de diabet zaharat.